butoane

  • Home
  • KEDI
  • Adaugati la favorite
  • CHAT
  • SITE-URI UTILE
  • MAP BLOG

vineri, 9 aprilie 2010

În general bărbaţii nu au nevoie de motive pentru a face sex, însă mai nou specialiştii au descoperit că actele sexuale au mai multe beneficii de care domnii se pot bucura în voie.

Astfel, activităţile sexuale regulate ajută sănătăţii corpului masculin, îmbunătăţind bunădispoziţia şi chiar problemele spinoase pe termen lung ca sănătatea cardiovasculară.

Iată de ce sexul îi face mai sănătoşi pe bărbaţi:

foto simbol, arhivă Northfoto1. Arde calorii – Deşi nu îţi oferă pacheţele de muşchi, sexul cu siguranţă te ajută să arzi multe calorii. Estimările cercetătorilor arată că în timpul unei partide de sex se ard între 85 şi 200 de calorii în 30 de minute. Astfel dacă petreci zilnic jumătate de oră făcând sex poţi slăbi cinci kilograme într-un an.

2. Întăreşte sistemul osos şi musculatura - Sexul ajută la creşterea nivelului de testosteron, hormon ce întăreşte oasele şi musculature şi totodată menţine ridicat nivelul de energie, bunadispoziţie, fertilitatea şi libidoul.

3. Previne cancerul - Mai multe studii au demonstrat că ejacularea în mod regulat scade riscul de îmbolnăvire cu cancer cu 30% prin curăţarea prostatei.

4. Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară - Pentru că este o formă de fitness, sexul are un impact pozitiv asupra sănătăţii inimii. Un studiu al Universităţii Queens a arătat că bărbaţii care fac sex de cel puţin trei ori pe săptămână îşi reduc la jumătate riscul atacurilor de cord sau cerebrale. De asemenea, sexul scade tensiunea arterială.

5. Înlătură stresul cotidian - Tensiunea arterială scăzută ca urmare a unui act sexual micşorează şi nivelul stresului din organism. De asemenea, de cele mai multe ori în timpul sexului corpul eliberează endorfine, hormoni care ajută la diminuarea stărilor de anxietate.

6. Întăreşte sistemul imunitar - Toată lumea încearcă să-şi întărească sistemul imunitar, în special în sezonul virozelor şi gripelor care sunt din ce în ce mai periculoase odată cu trecerea anilor. Astfel, dacă faci sex o dată sau de două ori pe săptămână poţi creşte nivelul de imunoglobulină A , responsabilă pentru întărirea sistemului imunitar.

7. Îmbunătăţeşte relaţia de cuplu - Chiar înaintea orgasmului corpul uman eliberează de cinci ori mai multă oxytocină, denumită popular “hormul iubirii”. Totodată mai multe studii au demonstrat că oxytocina te face mai generos, mai încrezător în persoanele din jur şi ajută la îmbunătăţirea relaţiilor dintre parteneri.

8. Atenuează durerea - Cocktailul de endorfine, oxytocină şi serotonină care este eliberat de corp în timpul sexului poate atenua migrenele şi durerile articulare.

9. Îmbunătăţeşte calitatea somnului - Un studiu britanic a demonstrat că serotonina secretată în timpul orgasmului este responsabilă pentru starea de somn profund atât de necesar pentru odihna corespunzătoare care ajută la menţinerea greutăţii corporale şi scade tensiunea arterială.

10. Aduce beneficii sistemului reproducător - Cerecetătorii au descoperit că dacă un bărbat face sex de trei ori pe săptămână va împiedica apariţia unei disfuncţii erectile sau atrofierea muşchilor penisului.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

harta